Близо 5 години затвор за блудника от "Меден рудник"

Крими

05-02-2015, 11:43

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестна вълна заради блудството с петокласник в Дебелт

Стоянов е признат за виновен за грабеж, блудство и отглеждане на трева

Наказание 4 години и 8 месеца лишаване от свобода наложи Окръжен съд Бургас на Христо Стоянов. 

Той е признат за виновен за три престъпления, извършени в реална съвкупност - грабеж, блудство и за това, че е отглеждал наркотични вещества.

На 31 юли, миналата година сутринта в двора на училище в Бургас, той е отнел сумата от 7 лв. и мобилен телефон, на стойност 69 лв. от пострадала жена, като употребил заплашване, че има нож и ще я убие, и сила – нанесъл й удар с юмрук по устата, блъскал е главата й в земята.

След това той извършил блудствени действия с жена, като употребил заплашване и сила. На 21 август в апартамент в Бургас той отглеждал в саксии 2 растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите и на Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите с тях. Общото тегло на листната маса след изсушаване е 33,09 гр. на стойност 198,54 лв.

За всяко от първите две деяния съдът му наложи наказание 4 години и 8 месеца лишаване от свобода. За третото деяние е наказан с 1 година лишаване от свобода, предвид количеството на наркотичното вещество и това, че съдържанието на 0,26% наркотично вещество в отгледаната от него тревна маса е на границата на законовия минимум.

Окръжен съд Бургас разгледа делото по института на съкратеното съдебно следствие, след като Стоянов даде съгласие да не се разпитват свидетелите и вещите лица. По този ред съдът му определи първоначално наказание 7 години лишаване от свобода за всяко от първите две деяния. След като приложи законовата редукция от 1/3, съдът му наложи 4 години и 8 месеца лишаване от свобода за тях. Съдът групира трите наказания и постанови Стоянов да търпи най-тежкото от тях – 4 години и 8 месеца лишаване от свобода.

Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас.