Съветниците се изпокараха за стадион "Пловдив"

Мисия Пловдив

05-02-2015, 15:45

Снимка:

bnr.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Реконструкцията засега се отлага, въпросът влиза в Комисия

С 24 гласа „за” Общинския съвет на Пловдив прие предложението на общинския съветник Димитър Цветков, с което се отлага искането за отпускане на 20 милиона лева от държавата за довършването на стадион „Пловдив”. Темата ще бъде гледана отново от временната комисия по инфраструктурни проекти и инвестиционно проектиране. 

По този начин отпадна предложението на общинския съветник от Патриотичния фронт Слави Георгиев, с което се искаше мандат за отпускане на сумата. Предложението взриви пленарната зала. Общинските съветници от управляващото мнозинство и от опозицията отправиха взаимни обиди. 

Депутатът от Патриотичния фронт Славчо Атанасов, който лично води преговорите с премиера Бойко Борисов за отпускане на 20 милиона лева за довършването на спортоното съоръжение заяви, че взетото днес решение показва тесногръдието на управляващите.

Общинският съветник Димитър Цветков обясни, че отлагането на решението се налага, тъй като няма ясни разчети за необходимата сума за довършването на стадион „Пловдив”.

Против предложението бяха осем съветници, трима се въздържаха.