Кметът подкрепи протестите на бизнеса в Бургас

Мисия Бургас

05-02-2015, 15:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бизнесът от Северна промишлена зона на протест днес

Г-н Николов сподели становище за наводнената зона в социалната мрежа

Кметът на Бургас Димитър Николов се изказа в подкрепа на фирмите, които днес протестираха пред постоянно наводняващия се надлез на СОМАТ.

Той изрази мнението си, чрез социалните мрежи.

Ето и думите на Николов:

„Проблемът е дългогодишен и изключително сериозен! Защото освен икономически загуби всеки път при порой там има риск за човешки живот!

Въпросният подлез е държавен обект и част от железопътната инфраструктура. И въпреки, че общината няма никакви правомощия там, още преди пет години убедих Общинския съвет да подкрепи финансирането на проект, който кардинално да разреши проблема. Проектът е готов отдавна и всеки може да се запознае с него.

Четири години подред го внасям в НКЖИ и в Националната комисия за бедствия и аварии, за да одобрят финансиране и най- после да стартират дейностите. Внесъл съм го и сега – при последните дъждове отново с драфт за изключителна важност, тъй като сегашното положение наистина застрашава живота и здравето на хората.

Досега винаги съм получавал откази с аргумента, че проектът не е спешен. Опитах да го вкарам и за финансиране по Оперативните програми – получихме отказ с мотив, че тъй като обектът е държавна собственост, на НКЖИ, те са бенефициент и общината няма право да кандидатстват с него.

Протестът показва, че чашата на търпението е преляла, реализацията на проекта е от изключителна важност и не търпи повече отлагане! Надявам се на резултат!”