Условна присъда за смърт на пътя

Крими

05-02-2015, 17:08

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тежка катастрофа до Созопол, шофирайте внимателно!

Влахов превозвал туристи за Слънчев бряг, когато блъска велосипедист

Наказание 8 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок наложи Окръжен съд Бургас на Георги Влахов.

Той е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. 
Съдът призна Влахов за виновен в това, че на пътната отсечка Поморие - Ахелой, при управление на автобус „Мерцедес”, блъснал и причинил смъртта на младеж. Окръжен съд Бургас разгледа делото и определи наказанието на подсъдимия по реда на съкратеното съдебно следствие, след като той призна фактите, посочени в обвинителния акт. По молба на родителите на пострадалия, съдът ги конституира като частни обвинители в процеса.
Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас пледира Влахов да бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение. Прокурорът поиска при определяне на наказанието му да бъде отчетено наличието на съпричиняване от страна на пострадалия – движел се е след употреба на алкохол в забранен за велосипеди участък. 
Повереникът на родителите на велосипедиста оспори наличието на тези смекчаващи отговорността на подсъдимия обстоятелства. Той смята, че подсъдимият е отклонил разследването в погрешна посока. Пълномощникът подкрепи държавното обвинение относно размера на предложеното наказание.
Защитникът на Влахов пледира, че прокуратурата неправилно е предявила по-тежко обвинение на подзащитния му. 
Пресцентърът на БОС уточнява, че според посоченото в обвинителния акт в деня на произшествието подсъдимият е превозвал туристи от летище Бургас към курорта Слънчев бряг.