Оранжев код за порои в Смолянска област

Животът

06-02-2015, 08:57

Снимка:

bnr.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

В Пазарджик и Пловдив дъждът ще бъде придружен от силен вятър

Оранжев код е обявен в Смолянска област за 6 февруари заради очаквани порои. Жълт код е обявен за всичките останали 27 области на страната заради дъждове, снеговалежи и навявания.
В област Смолян очакваното количество дъжд за денонощието е 30-40 л/кв.м. Дъждът ще бъде интензивен следобед, предупреждават от НИМХ.

В 8 области на Западна и Централна България е обявен жълт код за обилни валежи от дъжд. Кодът е в сила и за Пазарджик и  Пловдив, като дъждът ще бъде придружен от силен вятър. В двете области  ще духа силен източен вятър със скорост 15-18 м/сек, с пулсации до 22-25 м/сек. Ще има и валежи, след обяд и през нощта интензивни, очакваното количество там е около 20 л/кв.м.

За 7 области в Южна и Източна България е обявен жълт код само за силен вятър. В 12 области на Северна и Централна България е обявен жълт код за снеговалежи и навявания, придружени от бурен вятър. 
Времето в петък ще остане предимно облачно. В Западна България ще има валежи, които след обяд ще обхванат и Централна България, а в Рило-Родопската област ще се усилят.