РАО "Тракия"настояват за дебат по Закона за публичните финанси

Кметове на 32 общини от Южна България се събраха в Гълъбово

Община Гълъбово бе домакин на поредната среща на кметовете от Регионалната асоциация на общините „Тракия”. Общо 32 общини от Южна България членуват в Асоциацията. Членове на асоциацията са малки средни и големи общини.
По време на срещата, представителите на местните власти дискутираха актуални въпроси, свързани с реализирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Разгледан бе и проектът на Закона за допълнение на Закона за публичните финанси. Според участниците в срещата, подготвяните промени са притеснителни и има нужда от сериозен дебат по въпроса. Чрез НСОРБ ще бъдат внесени предложения до МФ, касаещи откриването и прекратяването на процедурата по финансово оздравяване на общини с финансови затруднения, както и правомощията на Комитета за финансово наблюдение.
Кметът Тонев запозна колегите си с характеристиките на община Гълъбово, реализираните проекти, инвестиции, социална политика.
Община Садово бе приета за пълноправен член на РАО “Тракия” на проведеното разширено заседание на Управителния съвет и работна среща на кметовете в община Гълъбово. Председателят на ОбС Садово прие официалните символи на Асоциацията и оцени високо работата й за развитието на междуобщинското сътрудничество.
Взето бе решение Общото събрание на РАО “Тракия” да се проведе на 24 април 2015 г. в Поморие.