Интернетът на Виваком като играта „Тука има, тука нема!”

Мисия Пловдив

06-02-2015, 12:28

Снимка:

http://pcworld.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Виваком" се срина

Срив в системата на „Виваком” (обновена)

Шахтите били пълни с вода, проблемът бил там

Откакто почнаха дъждовете, интернетът на Виваком заприлича на играта „Тука има, тука нема”, оплакаха се потребители на интернет услугата от Пловдив и региона. Капнаха няколко капки дъжд и проблемите започнаха. Прекъсване на сигнала, рязко падане на скороста, пак идване, пак прекъсване. Така изглежда „надеждния и високоскоростен инернет” на доставчика от няколко дни.

Дежурните на повреди трудно дават смислено обяснение, само веднъж ударихме Бинго! с отговора, че шахтите, в които са положени оптичните кабели, са пълни с вода и вероятно проблемът идва оттам. Аварийни групи отводняват в момента съоръженията, обясниха от интернет доставчика.

Само преди месец отново технически проблем с електрозахранването срина услугите на "Виваком" и всички абонати останаха без мобилните и стационарните си телефони, без интернет и без телевизия.

На официалната страница на оператора в социалната мрежа "Фейсбук" няма никакво съобщение за затрудненията с достъпа до интернет услугите на "Виваком" в Пловдив. Това обаче не е изненада, тъй като при предишния срив, , който практически обхвана цялата страна, съобщение се появи часове след това.