Кремъл отрече Путин да е аутист

Свят

06-02-2015, 12:36

Снимка:

glavpost.com

Автор:

bulgaria.utre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Путин е аутист, според изследване на Пентагона

Изследване на мозъчен тръст към Пентагона вчера съобщи, че руският президент има синдром на Аспергер

Президентът на Русия Владимир Путин не страда от синдрома на Аспергер, заяви за Газета.ru неговият прессекретар Дмитрий Песков. Той лаконично каза, че тази информация е "глупост, която не заслужава коментар". Преди ден USA Today писа, че Владимир Путин страда от "Синдрома на Аспергер".

Изданието се позоваваше на най-ново изследване на Пентагона, според което "неврологичното развитие на Путин до голяма степен е било прекъснато в детството, което е довело до синдрома на Аспергер".

Синдромът на Аспергер е психично разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се със значителни трудности в социалното взаимодействие и невербалното общуване, съпътствани от ограничени и повтарящи се модели на поведение и интереси. То се отличава от други разстройства от аутистичния спектър по относителното запазване на езиковото и познавателно развитие. Макар и да не са задължителни за диагнозата, често се наблюдават също физическа несръчност и нетипична употреба на езика. За хората, имащи синдром на Аспергер често е типичен силен, почти маниакален интерес към дадена област.

Междувременно германското издание "Билд" пише, че посещението на германския канцлер Ангела Меркел и на френския президент Франсоа Оланд в Москва означава, че Владимир Путин е победил в украинския конфликт.

В изданието смятат, че на сегашния етап президентът на Украйна Петро Порошенко е готов да се откаже от някои територии,а основната причина за победата на Путин е неговото огромно влияние, което прави западните политици безсилни.