ВМС отбелязаха 137-та годишнина от Освобождението на Бургас и Созопол

Животът

06-02-2015, 16:54

Снимка:

Община Бургас

Автор:

burgas.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С издигането на националния флаг Бургас отбеляза 137 години от Освобождението

Строят на представителните блокове на ВМС, Сухопътните войски, ВВС, бе приет от началника на гарнизон Бургас комодор Мален Чубенков

Военнослужещи от гарнизон Бургас участваха днес в тържественото отбелязване на 137-та годишнина от Освобождението на Бургас, съобщиха от пресцентъра на ВМС. Честванията, на които присъстваха и представители на местната изпълнителна власт, започнаха с военен ритуал и тържествено вдигане на националното знаме.

Строят на представителните блокове на Военноморските сили, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, бе приет от началника на гарнизон Бургас комодор Мален Чубенков – командир на Военноморска база – ВМС. По-късно същия ден с военен ритуал бяха положени венци и цветя на паметника на Руските освободители.

В Созопол военният ритуал по повод 137 години от Освобождението на града се проведе пред паметната плоча на генерал А. М. Лермонтов. Военните моряци отдадоха почести и положиха венци и цветя. Представителният блок на ВМС беше приет от командира на ПБ Бургас капитан І ранг Дарин Попов, в присъствието на представители на местната власт и гости на града.