Денислав Борисов води новините сутрин

Ще се редува с Кристина Баксанова в делничните дни

Денислав Борисов, известен с голямото разнообразие от теми, които представя в новинарските емисии и бТВ епортерите, поема още едно предизвикателство. От понеделник, 9 февруари, той ще води новините на сутрешен бло - в делничните дни. С Кристина Баксанова, утвърденото лице на емисиите, ще се редуват на седмичен принцип, съобщават от телевизията.

„Денислав е много талантлив репортер - един от младите и динамични хора, които винаги са били запазена марка на екипа ни. Въпреки младостта си, той има собствен стил, а журналистическата му работа вече е позната на зрителите от бТВ Новините и бТВ Репортерите. Безспорните му репортерски качества, широкия диапазон от теми, които покрива и предишният му опит като водещ, го правят най-подходящия избор за лице на сутрешните новини", коментира Венелин Петков, директор на „Новини и актуални предавания".

Тази промяна в сутрешния ефир на телевизията ще донесе още една полза на зрителите. Ротационният принцип на водене на новините сутрин ще позволи както на Денислав Борисов, така и на Кристина Баксанова - един от най-добрите и утвърдени репортери на бТВ, да отделят повече време за собствени журналистически разследвания и документални филми, допълват от телевизията.

Денислав Борисов е част от екипа на бТВ от 2010 г. Бил е репортер, водещ на предаване, редактор, водещ на новини, на делничен и на съботно-неделен сутрешен блок. През последната година той направи филмите си в бТВ Репортерите „В какво се превръща културата", „Двойници", „Истински приказки.