Строителството на бързата автобусна линия в Бургас е вече в ход

Мисия Бургас

07-02-2015, 08:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първата постоянна зарядна станция за електромобили в Бургас тръгва

Започна изграждането на „Източна районна артерия", която ще играе ролята на вътрешна магистрала на 80-хилядния комплекс "Меден рудник".
Преди старта на строителството общината инвестира сериозни средства в закупуване и отчуждаване на частни терени, за да осигури възможност за създаване на трасето.
Кметът Димитър Николов и екипът му очакват с изпълнението на проекта да се разтовари движението в комплекса, а привдвижването до центъра на града и обратно да става много по-бързо.
Предстои рехабилитация на участъка от кръстовището при Битака до бензиностанция "Лукойл", с дължина около 500 м. Тя включва подмяна на бордюри, ремонт на тротоарни настилки, цялостно преасфалтиране на улицата, като ще се изгради велоалея от страната на зона "Б".
От бензиностанция "Лукойл" до бул. "Захари Стоянов" ще се изгради нов път с дължина 1 километър. Габаритът на улицата включва две платна за движение с по три ленти по 3.50 м. Разделителният остров ще е с променлива ширина - от 1.75 м. до 2.4 м., решен със зелена площ. В дясната страна ще се изгради нова велоалея с ширина 2 м. При кръстовището с бул. "Захари Стоянов" ще се оформи зелен остров.