Бъдещи медици решават куиз-тест в Медицински университет-Пловдив

Мисия Пловдив

07-02-2015, 10:09

Снимка:

МУ-Пловдив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Целта е учениците да проверят знанията си по химия и биология

65 ученици от 11 пловдивски и едно асеновградско училище ще решават интересен куиз-тест в Медицинския университет в Пловдив. Играта с въпроси по биология и химия ще се проведе в Аудиторния комплекс на университета тази събота.

Викторината е по съвместен проект на МУ-Пловдив и РОТАРАКТ Пловдив-Пълдин. Целта е учениците не само да проверят знанията си по биология и химия в неформален и забавен вариант, но и да получат възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение в Медицинския университет в Пловдив.

Куиз-тестът ще започне от 11 часа в събота. В него ще се включат 13 отбора с по 5 участници.

Tази инициатива би била от съществена полза за учениците, които имат желание да кандидатстват в МУ-Пловдив, защото те ще получат възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение в университета, както и да проверят знанията си по биология и химия до момента.”, коментират от ръководството на висшето учебно заведение.

Събитието ще бъде открито от ректора на МУ-Пловдив – член-кореспондент проф. д-р Стефан Костянев.

На викторината ще присъстват още председателят на Ротаракт Пловдив-Пълдин Инна Георгиева, заместник-ректорът по НИД проф. д-р Виктория Сарафян и заместник-ректорът по Международна дейност и сътрудничество проф. д-р Мариана Мурджева.

За отборите, класирани на 1-во, 2-ро и 3-то място, са осигурени награди, а за всички останали подаръци и сертификат за участие. Главен организатор на събитието е д-р Любомир Паунов.