Столично училище се сдоби с подемна платформа за деца с увреждания

Народният представител от ГЕРБ Валентин Радев присъства на откриването на платформата в 163 ОУ „Черноризец Храбър“

Народният представител от ГЕРБ Валентин Радев участва в официалното откриване на подемна платформа за деца с двигателни проблеми в 163 ОУ „Черноризец Храбър“ в столичния квартал „ Дружба-2”, съобщиха от пресцентъра на партията.

Чрез платформата се осигурява достъп на двама ученици от пети и седми клас до разположените на различни етажи на училището кабинети по отделни учебни предмети. Средствата за изграждане на системата са осигурени от Общинския приватизационен фонд на Столична община.

На откриването присъстваха дванадесетокласници от немската и френската гимназия, които даряват средствата за закупуване на абитуриентските им облекла на учениците с увреждания в 163 ОУ.

Народният представител от ГЕРБ поздрави районната администрация, директора и екипа на училището за новата придобивка, усилията за приобщаване на децата с увреждания и създаване на равни условия за тяхното обучение.

„Само в рамките на две седмици това е второто училище в ж.к. „Дружба“, в което се открива съоръжение, подпомагащо пълноценното участие на деца с двигателни проблеми в учебните часове и в живота на училището. Заедно с новооткритите корпуси на две детски градини в района през последната година, този факт очертава ясната грижа и отговорност на управлението на София и на нашия район за децата и учениците от комплекса. Днес вие научавате един от най-важните си уроци на съпричастност към децата с увреждания“, подчерта Валентин Радев.

Кметът на района Ивайло Цеков и членове на районната организация на ГЕРБ участваха в откриването и освещаването на платформата.