Шампион по подводен риболов ще е главен секретар на Областна управа

Мисия Бургас

09-02-2015, 16:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

От утре Валентин Люцканов ще ръководи, координира и контролира дейността на администрацията за разпорежданията на Вълчо Чолаков

Областният лидер на Движение България на гражданите Валентин Люцканов ще бъде новият главен секретар в Областна управа в Бургас.

Това е ключов пост в екипа на губернатора Вълчо Чокалов, който също ще бъде поверен на представител на Реформаторския блок. Очаква се Люцканов да встъпи в длъжност до борени дни. До днес на това място беше юристът Севим Неджатиева, която беше представител на ДПС по времето на правителството на Пламен Орешарски.
Валентин Люцканов е икономист, мениджър в Търговския отдел на шоколадовата фабрика „Победа”.
Той се занимава с политика от лятото на 2012 г., когато става член на ПП „Движение България на гражданите” и е избран за член на общинското ръководство на партията в Бургас. Той е на 37 г., семеен е и има петгодишна дъщеричка. Завършва средното си образовние в ССУМОР-Бургас със специалност „Корабни машини и механизми”. Продължава обучението си в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и се дипломира като магистър по специалността „Стопанско управление”.
От 7 години работи като „Експорт мениджър” в Търговския отдел на фирма „Победа” – АД и отговаря за различни чуждестранни пазари на фирмата.
Занимава се активно с подводен риболов и е част от най-титулования клуб в страната в този спорт - „Нафтекс” – Бургас. Многократен отборен и индивидуален шампион на Държавни първенства, както и 5-кратен първенец в ранглистата за последните 5 години. Вече 10 години е част и от националния отбор, с който постига и най-големия успех в историята на българския подводен риболов – трето място на Евро-Африканския шампионат, Хелзинки- 2013.