Здравко Димитров изслуша местни проблеми в Стамболийски, Кричим и Перущица

Животът

09-02-2015, 17:00

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Депутатът от ГЕРБ откри приемна в малките градчета в областта

Народният представител от ПП ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров, придружен от административният секретар Ангел Ангелов,  изслушаха проблемите на жителите на три общини в област Пловдив. Депутатът имаше приемни в Стамболийски, Кричим и Перущица. Проблеми със земи и имотни проблеми бяха сред преобладаващите случай поставени пред Димитров. Жител на село Три водици, община Стамболийски постави и въпроса с липсата на църква в населеното място. Там храм никога не е имало и хората се надяват с помощта на народния представител да се намери начин в Три водици да бъде изграден храм.

Църковен проблем бе поставен и в Кричим. Там от години се руши манастирът "Св. Врач". Хората помолиха Здравко Димитров да потърси съдействието на пловдивската митрополия за възстановяване на храма. Дошлите в приемните в Стамболийски и Перущица искаха информация от депутата и за новите европейски програми за развитие на селските райони. Хората се интересуваха от начините за кандидатстване и условията за финансиране. В Перущица бяха обсъдени и проблемите с ниските пенсии, безработицата в региона, както и проблема с изсичането на гори. Здравко Димитров обясни, че от години се бори да не се допуска безнаказано унищожаване на горите и да се спре мародерството от частни домове. Той бе категоричен, че държавата трябва да  предприеме спешни мерки срещу изсичането на горски масиви като се направи промяна в Закона за горите. В Перущица хората поставиха и проблема с липсата на линейка. При необходимост Спешна помощ идва от Стамболийски, при което се губи страшно много време и хората в повечето случай се справят сами.
В края на приемната в Стамболийски Димитров беше изненадан с приятна новина. 50 млади хора от общината искат да станат членове на ПП ГЕРБ. За да се случи това обаче, кандидатурите първо трябва да бъдат обсъдени от общинското ръководство на партията, след което Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ще има последната дума.