Детелина Николова - с нов мандат от ГЕРБ

За четвърти път

Детелина Николова е сред най-вероятните кандидати на ПП ГЕРБ за нов  кметски мандат, съобщава изданието "Дневник". Изборите за местна власт - за кметове, общински съветници и за кметове на райони в София, Пловдив и Варна, ще са един от тестовете за стабилността на управляващата коалиция. Макар и подписали споразумения, четирите формации в изпълнителната власт - ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ, ще се изправят като конкуренти един срещу друг на много места в страната, показа проверка на "Дневник". Очертава се единство обаче в смесените райони, където да обединят сили около един кандидат срещу претендент на ДПС.
В позицията на мандатоносител ГЕРБ вероятно ще разшири влиянието си в местната власт. Партията на Бойко Борисов със сигурност ще издигне за нов мандат успешните си кметове - като Йорданка Фандъкова в София, Димитър Николов в Бургас, Живко Тодоров в Стара Загора, Пламен Стоилов в Русе, Иван Тотев в Пловдив, Иван Портних във Варна.
За нов мандат вероятно ще бъде предложен и Николай Мелемов в Смолян, който през 2011 г. успя да се пребори с Дора Янкова от БСП, както и Детелина Николова в Добрич, Атанас Камбитов в Благоевград, Георги Икономов в Банско, Даниел Панов във Велико Търново, Таня Христова в Габрово.