Столицата отделя 15 млн. лв. за санирането

Търсят чрез обществена поръчка изпълнители на проекта

Обществена поръчка за избор на изпълнители, които да изготвят инвестиционни проекти за сградите, които ще бъдат санирани в София, обяви общинското направление „Архитектура и градоустройство", предаде „24 часа”.

Прогнозната стойност на дейностите е 15 милиона лева. Процедурата е разделена на два лота. Първият е за изработване на технически инвестиционни проекти за саниране на многофамилни жилищни сгради, построени по индустриален способ. Според документите прогнозната стойност на дейностите, които ще бъдат възложени, е 8 млн. лв.

Вторият лот е за адаптиране на общинските типови проекти към конкретни панелни секции. От поръчката става ясно, че общината ще сключи първо рамкови споразумения с максимум 15 изпълнители по всяка от двете позиции. Те ще са със срок от 2 г., а средствата ще бъдат осигурени от националната програма за саниране.

Очаква се бъдещите проекти да бъдат за около 2 милиона кв. м разгърната застроена площ. Те ще включват части по ВиК, нова инсталация за отопление, енергийна ефективност, елинсталации, конструктивна, пожарна безопасност, управление на отпадъци и подробни количествено-стойностни сметки. Критерият за избор на изпълнители е най-ниска цена, а оферти се приемат до 18 март.