2000 военни участват в мащабно учение в Южна Русия

Свят

10-02-2015, 15:40

Снимка:

http://www.eurasian-defence.ru/

Автор:

bulgaria.utre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отлагат новите санкции срещу Русия до срещата в Минск

ЕС одобри нови санкции срещу Русия

Това се случва ден преди срещата на върха за украинската криза в столицата на Беларус – Минск

Близо 2000 военни от разузнавателни и специални подразделения с над 200 единици бойна и специална техника започнаха полеви занятия в Южния военен окръг на Русия, съобщи пресслужбата на окръжното командване за Интерфакс.

Южният военен окръг на Русия е един от четирите операционни стратегически командвания на руските въоръжени сили и включва военните сили в Северен Кавказ, Черноморския флот и Каспийската флотилия.
В течение на един месец разузнавачите ще действат на седем полигона в няколко области от Европейска Русия и Кавказ, включително Чечения и Дагестан, съобщи БТА.

Специално внимание ще бъде отделено на работата с комплекси за близко разузнаване СБР-3, чрез които войските могат да откриват пехота, оръжия и военна техника на противника на разстояния до три километра без видимост и независимо от метеорологичните условия.

Бойците придобиват и усъвършенстват уменията си да използват разузнавателния комплекс за управление на стрелбата и комуникации "Стрелец“, овладяват компактните индивидуални устройства за навигация "Грот-М“, използващи сателитната система ГЛОНАСС, добавя агенцията.

РИА Новости съобщава, че в Крим учения са започнали над 600 руски военнослужещи. Според съобщение на руския Черноморски флот части на бреговата охрана са започнали учения в Крим с около 50 единици тежко въоръжение.

Това се случва ден преди срещата на върха за украинската криза в столицата на Беларус – Минск.
Вчера "Вашингтон таймс“ писа, че американските военни планират да започнат през март обучение на 600 бойци от Националната гвардия на Украйна.

По данни на вестника Пентагонът се кани да изпрати в Украйна специалисти поради "ескалацията на насилието в източните региони“ от страната. Това решение бе взето след преговорите на президента Барак Обама с канцлера на Германия Ангела Меркел, изтъква "Вашингтон таймс“.

Президентът заяви по-специално, че "би предпочел да разгледа въпроса да бъдат предоставени нападателни оръжия на украинските военни само като крайна мярка, ако дипломацията претърпи неуспех“, посочва изданието.
На 16 февруари администрацията на САЩ трябва да се отчете пред Конгреса как върви подготовката и екипирането на украинските сили за сигурност, напомня ТАСС.