Световен туристически пътеводител публикува „10 причини да се посети Пловдив”

Мисия Пловдив

10-02-2015, 16:00

Снимка:

Rough Guides

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Това е поредното представяне на града, който попадна преди време в Lonely Planet и BBC

Един от най-престижни туристически пътеводители Rough Guides публикува в официалния си сайт текста „10 причини да посетим Пловдив, България“. Статията с предложенията е на водещо място в сайта roughguides.com, който се управлява от световноизвестното издателство Penguin Group с десетки хиляди посетители всеки ден.

Под снимка от Небет тепе към Капана и хълмовете Сахат тепе, Бунарджика и Младежки хълм, авторът е подбрал 10 причини за посещение на „най-стария постоянно обитаван град в Европа“, обогатен с „достатъчно културни фестивали, артистични квартали и готини барове“.

Този град е една от най-ярките звезди на стария континент, с готини барове и усмихнати щастливи хора, пише автора Джонатан Бъзфийлд.

Сред акцентите които пътеводителят предлага са Стария град, Алтернативния Пловдив и обектите по Алтернативната карта, Римските руини, Капана, джамиите и османските бани, заведението Арт Нюз Кафе, Есенния салон на изкуствата и Нощта на музеите и галериите, църквата на Бачковския манастир, църквите и иконите и, разбира се – хората да опознаят една бъдеща Европейска столица на културата.

Това е поредното представяне на Пловдив в престижна световна туристическа медия, като през изминалата година градът ни попадна в статии на Lonely Planet, както и телевизионен репортаж на туристическо предаване на BBC.