Карнобат и Руен в мъгла за бъдещето на ТЕЛК

Животът

11-02-2015, 13:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Хората не знаят къде да се регистрират

Въпроси, свързани със здравеопазването, функционирането и бъдещето на ТЕЛК-овете обсъди народният представител от ГЕРБ-Бургас Семир Абу Мелих с жителите на Карнобат и Руен

„Като член на парламентарната комисия по здравеопазване традиционно въпросите на жителите бяха от тази сфера. По-голяма част от хората, с които се срещнах, имат трудности, свързани с издаване на решения от ТЕЛК. Те или техни близки чакат дълго време да получат документи от съответната комисия. Темата е повод за сериозни дебати и е на дневен ред, трябва бързо да  се намери решение на проблема и да стане ясно по какъв начин и под каква форма ще продължат да функционират тези експертни комисии“, сподели Семир Абу Мелих.

В Руен той обсъди темата за  изчезващите от страната медикаменти. „Ще бъде създадена борса за лекарства в България до 3 месеца и така ще се разреши проблема с изчезващите лекарства. Така ще се промени системата, според която цените на поеманите от Здравната каса лекарства трябва да са най-ниски в сравнение с цените в 12 други страни от Европейския съюз“, коментира бургаският депутат.