Харакирито влезе в съда със съдебна охрана

Крими

11-02-2015, 15:00

Снимка:

снимка, Burgasutre.bg, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отложиха делото срещу Харакирито за тройна смърт в пожар

Той е обвиняем за полежа на къщата-паментик в созопол, където изгоряха трима души

Окръжен съд – Бургас даде днес ход на наказателното дело за палежа на къщата в Созопол през 2012 г., при която загинаха трима души.

Подсъдимият Павел Господинов - Харакирито се яви в съдебната зала, воден от съдебната охрана.
Окръжен съд Бургас конституира като частни обвинители двамата наследници на пострадалите – синове на загиналата по-млада жена и внуци на нейните родители, също починали при пожара. Съдът прие за съвместно разглеждане предявените от всеки от тях граждански искове за по 300 000 лв. обезщетение за причинените им неимуществени вреди – болка и страдания от смъртта на роднините. Общата гражданска претенция е за 600 000 лв. 
Срещу Харакирито е повдигнато обвинение за това, че на 15.11.2012 г., в. Созопол, на ул. "Тюлен", запалил сграда със значителна стойност - триетажна къща, собственост на "Дарик Имоти България" АД - София, на стойност 1 715 000 лв., като запаленото имущество има историческа, научна и художествена стойност, пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и е имало опасност той да се разпростре и върху други имоти, и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027 лева, както и е последвала смъртта на три лица, като деецът не е искал и не е допускал това.
Окръжен съд Бургас допусна до разпит нов свидетел, поискан от пълномощника на частните обвинители и граждански ищци.
Съдът докладва получената от собственика на изгорелия имот молба, че не желае да се конституира като граждански ищец и няма да предяви граждански иск към подсъдимия, тъй като е получил обезщетение от застрахователна компания.

Съдът изслуша явилите се в съдебното заседание 11 свидетели. Делото ще продължи на 10 март с разпит на свидетели и вещи лица.