Медицински център се срутва върху главите на лекари и пациенти

Мисия София

11-02-2015, 18:06

Снимка:

Google Street View

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

40 000 софиянци може да останат без лечение

Медицински център в столичния квартал "Орландовци" може всеки момент да се срути върху пациентите си. Сградата е на "МЦ-9 София" ЕООД, на ул. "Христо Батанджиев".

"Северната стена на сградата се е разцепила и всеки момент може да падне. Покривът на съоръжението също тече", заяви пред Sofiautre.bg д-р Лалев, управител на медицинския център. В следствие на теча лечебното заведение е имало поредица злополуки. При последния подобен инцидент заради течащия покрив, таванът на един от кабинетите се е срутил буквално на главата на кардиолога.

Обилният теч довел и до късо съединение, в следствие на което изгоряло цялото осветление в двата коридора. Заради множеството проблеми няколко експерти са дали становище по въпроса, че над 70% от сградаа е опасна.

"Проблемите не свършват дотук, вода има и в мазето. То не се оттича и нивото там постоянно е над 5 см. В следствие на това сградата дори е започнала да се смъква", поясни д-р Лалев.
В момента в медицинския център работят 10 специалисти, 12 джипита и 4 зъболекари. От съвсем скоро центърът разполога с аптека, лаборатория и рентген. Опасното съоръжние обслужва близо 40 000 софиянци от кв. "Орландовци".

"Не е ясно колко ще струва ремонтът на сградата, но сме подали сигнали и очакваме помощ от всички институции", пояусни управителят на Медицинския център д-р Либер Лалев