Съветниците от ГЕРБ в Сливен ще гласуват срещу бюджета за 2015-а

Според тях, той дава той дава на гражданите празни обещания

Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Сливен няма да подкрепят проектобюджета на общината за 2015 г., защото е нереалистичен, неизпълним и популистки. Това решение е взела групата, след като е разгледала на свое заседание предложенията, включени в дневния ред на сесията на Общинския съвет, която ще се проведе на 12 февруари.

Категоричното становище на групата е, че планираните приходи по Капиталовата програма и други дейности са единствено нереалистични обещания и очакванията от новия бюджет няма да бъдат изпълнени. През 2014г. от планираните 36 милиона от капиталовата програма, бяха събрани само 6 млн, припомнят съветниците от ГЕРБ.

Те ще подкрепят предложението за създаване на общинско предприятие за озеленяване. Според тях, то ще бъде от полза на сливенските граждани. Според очакванията, намалението на финансовите разходи на общината за озеленяване, ще намалеят с около 40 процента.

Групата ще подкрепи и създаването на Временна комисия за установяване и анализ на нередности, свързани с процедури по ЗОП, провеждани в Община Сливен.