Ваня Стамболова постави рекорд в Добрич

Бягането в Добрич бе историческо

Ваня Стамболова направи нов национален рекорд на 400 м с препятствия на международния лекоатлетически турнир „Академик”, който се провежда в зала „Добротица” в Добрич. Състезателката на Георги Димитров триумфира в дисциплината с време 58.64 сек., като този резултат е трети в света за всички времена, съобщава centersport.org.
Бягането в Добрич бе историческо, тъй като дисциплината се провежда за първи път в България. Рекордът се държи от Шина Тоста от САЩ - 56.41, а вторият по сила резултат е на името на датчанката Сара Петърсън - 56.66 сек.
Инна Ефтимова пресече първа финалната линия в спринта на 60 м при жените, като спря хронометъра на 7.32 сек.
При мъжете шампион стана Георгиев-Джопето с време 6.84 сек.
Андриана Бънова покри норматива на БФЛА в тройния скок за участие на европейско първенство в зала през март в Прага. Нейният резултат е 14.10 м.
Атлет №1 на България за 2014 г. Георги Иванов спечели дисциплината тласкане на гюле. Той изпрати уреда на 20.41 м, а това четвърти резултат в Европа и девети в света за 2015 година. С това той също покри норматива за еврошампионата в Чехия. Радослава Мавродиева спечели в тласкането на гюле при жените с 18.34 м - трети резултат в Европа за годината. Тя също покри норматива за участие на европейското в зала.