Блъснаха пешеходка на "зебра" в Стара Загора

Шофьор отне предимство и се блъсна в две коли

Мъж отне предимство на кръстовището на ул.”Отец Паисий” с бул.”Славянски” в гр.Стара Загора и причини верижна катастрофа. Инцидентът станал на 11 февруари в 08.00 сутринта, съобщава МВР Стара Загора.

37-годишният шофьор, посочен с инициалите Ц.К. със Ситроен Берлинго не спазил пътен знак, отнел предимството и блъснал Лада, управлявана от 51 – годишен мъж от гр.Тополовград. След този удар Ситроенът налетял в паркиран камион. Пътуващият Ладата шофьор е получил разкъсна рана на главата. Откаран е в ЦСМП, където е обслужен амбулаторно и освободен, без опасност за живота. Пробите на водачите за употреба на алкохол са отрицателни.

Същия ден около 15,45ч. на бул.„Цар Симеон Велики” в Стара Загора до бензиностанция „ОМВ”31-годишен шофьор на Ситроен от с.Царева ливада отнел предимството на пресичащата на зебра 68 – годишна старозагорка и я блъснал.

Пешеходката е получила натъртвания в областта на гърдите. Откарана е в ЦСМП и е настанена в „Неврохирургия”, без опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна.