Бързи срещи за „Св. Валентин“

Студенти от ВУМК и младежи от БЧК ще си търсят половинка

Български и чуждестранни студенти на Висше училище Международен колеж (ВУМК), заедно с БМЧК, Добрич организират бързи срещи (Speed Dating) с цел намиране на половинка. Интересното събитие ще се проведе в петък, 13-ти февруари от 19 ч. в сградата на висшето училище. Инициативата на Студентски съвет към ВУМК и БМЧК се провежда един ден преди празника на влюбените, за да може тези, които нямат половинка, с която да празнуват заедно на 14-ти.

Според организаторите на събитието, очакванията са да присъстват между 80 и 100 души, студенти на ВУМК и младежи от гр. Добрич.

„Идеята ни е младежите от Добрич да успеят да се срещнат с наши състуденти и помежду си.  Желаещите да се включат ще могат да комуникират със студенти от около 30 националности. Смятам, че ще бъде интересно и полезно. Това събитие цели да се създадат повече контакти между младите хора от града и колегите ни. Всеки ще има около 5 минути да се представи, планирали сме танци и игри, след което ще може да се осъществят лични срещи.“ – споделя Петко Петков от Студентския съвет на ВУМК.

Подобен тип срещи са били организирани за пръв път в Израел с цел брак между мъже и жени. В началото на 21-ви век те стават известни по цял свят, като събитие, на което може да срещнеш партньор в живота или да направиш ново приятелство. Добрич е един от малкото градове в страната, където се провежда тази инициатива.