Минимандра и тревомат показват на ”Агра 2015”

Парите

12-02-2015, 17:36

Снимка:

Панаира

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Международната селскостопанска изложба започва от 4 март в Панаира

Минимандра и тревомат в помощ на фермерите са сред новостите на Международната селскостопанска изложба "Агра 2015", която започва от 4 март в Панаира в Пловдив. Модулна минимандра и тревомат помагат на фермерите да затворят цикъла на производство от храненето на животните до готовия продукт,
Бутиковата минимандра е представена от пловдивско дружество. Тя включва модули за преработка на мляко, за пречистване на вода, за контрол и за опаковане. Минимандрата работи на газ пропан-бутан и може да се монтира в помещение или фургон, за да бъде мобилна.
Българска компания ще демонстрира и системата "Тревомат", която осигурява зелен фураж през цялата година. Той се отглежда не върху почва, а във воден разтвор от хранителни вещества. Системата решава проблемите с липсата на собствена земя, обясняват изложителите.
В помощ на земеделците е и програма за сателитно наблюдение на посевите, представена от софийска фирма.
На сателитните карти се виждат разликите в развитието на различни сортове, качеството на торене и обработка, заплевяването, наличието на болести или нападения от вредители, нивото на влага, казват изложителите. Програмата показва и размера на щетите от градушка.
Робот за доене на крави е друга световна новост, която ще видят посетителите на Международната селскостопанска изложба.
В тазгодишнана "Агра" участват фирми от над 25 държави. Могат да видят още и шест изложби, които ще се проведат успоредно със селскостопанската изложба. Сред тях са Международната изложба за лозарство и винарство "Винария", Специализираната изложба "БиоАгра", Международното изложение за пчеларство "Апи България", експозиции за хранителната и хотелиерската индустрия.