Влюбените с кът в Морската и куп атракции след реконструкцията (снимки)

Мисия Бургас

12-02-2015, 17:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изграждат модерна система за писти на летище Бургас

Бургас прави романтичен район за тези, които се обичат

Алея на влюбените, висящ мост и красив нов фонтан във формата на лодка са само част от предложенията за реконструкцията на южната част на Морската градина в Бургас.

Днес в сградата на Общината беше представен идеен проект, изготвен от архитектите на Инж Проект. Новото идейно решение предлага изграждането на повече атракции, кътове за отдих, нова и разнообразна багра от декоративни дървета, храсти и цветя.
Предвижда се цялостна реконструкция на настилките в лошо състояние и рехабилитация на вече подновените такива. Няма да се използват други видове материали освен асфалт, градешки камък, унипаваж. Голям процент от декоративната растителност на територията на парка била на пределна възраст, което водило до необходимостта за частично премахване, подмяна и оформяне на короните на запазващите се дървесни видове. С новото дендрологично решение на територията на парка ще се внесат над 100 нови декоративни вида, от които над 1000 бр. широколистни и 230 бр. иглолистни дървета. Храсти във формата на различни животни - хипопотам, жираф и лъв ще радват също посетителите.

Сред новите атракциони ще бъде висящ мост, окачен на висяща носеща конструкция. При нея пътната конструкция е окачена на вертикални окачвачи, а те от своя страна - на главни въжета. Изградена ще бъде и Алея на влюбените. Тя ще преминава под "дъжд" от розови багри на увивното растение Wisteria, покатерено върху лека конструкция от стоманени арки.