Груби грешки костваха победата на Левски

"Сините" стигнаха до 3:3 с Карпати в последната контрола в Турция, Домовчийски с 2 гола

Груби грешки на вратаря и защитата костваха победата на Левски над украинския Карпати в последен контролен мач за "сините" в Турция. Срещата завърши 3:3, като първите две попадения във вратата на българския тим паднаха след грешки на вратаря Йоргачевич, а третия след колективна грешка в отбраната. Като цяло Левски имаше превъзходство и заслужаваше да победи, но неубедителната игра на тима в задни позиции за пореден път се оказа фатална.

 

Абди можеше да открие за Левски още във 2-ата минута, но останал очи в очи с Пидкивка пропусна. В 25-ата минута Левски стигна до отлично положение за гол, като Домовчийски остана сам срещу защитник на украинците пред голлинията. Ударът му обаче беше избит от бранителя, а след това топката попадна в Аниете, който я прати в мрежата, но преди това беше отсъдена засада и гол не беше зачетен. В 33-ата Бедоя стреля с глава, но в страни от дясната греда.

 

В 34-ата новото попълнение Аби засече чудесно центриране с левия крак и от малък ъгъл откри резултата за "сините". В 39-ата обаче Карпати изравни след недобре изчистена топка от вратаря, а и от Сточйев и гол на Хиченко. В 44-ата минута добър пробив на играч на Карпати завърши с удар на Швед и нова грешка на Йоргачевич, който не се намеси добре при удара, което означаваше 2:1.

 

В 53-ата минута Карпати отново вкара топката ввъв вратата на Левски, но беше отсъдена засада. Две минути по-късно Аби беще изведен на чиста позиция срещу стража на украинците, ала ударът му мина в страни от лявата греда.

 

В 65-ата мин Домовчийски изравни след удар от въздуха след отлично центриране на Краев. В 86-ата минута отново Домовчийски донесе преднина на сините след пас на Педро в наказтелното поле. Само две минути по-късно след корнер и грешка на защитата на "сините" Карпати отбеляза изравнителен гол. Автор на попадението беше Швед, който от непоредствена близост простреля Йоргачевич.