Титюков ще участва в „Ден на приятелството” в ЦДГ”Мирослава”

Мисия Пловдив

13-02-2015, 07:00

Снимка:

www.economic.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Поредното предизвикателство пред децата от ЦДГ „Мирослава”  е празнуването  „Деня на приятелството” с весел карнавал на 13.02.2015г. от 10.00 часа. Специален гост на празника ще бъде кметът на район „Централен“ Георги Титюков.

С вълнение и трепет децата очакват този вълнуващ празник, на който всяка група отправя своето послание за приятелство и обич към останалите, съчетано с весели песни, танци и приятни изненади /дидактични игри от кмета на район „Централен” и много играчки, осигурени от директора и настоятелството/. Малчуганите дефилират с радост в костюми на любими герои, някои от които са изработени съвместно с родителите. Децата научават, че трябва да се приемат различните, да си помагат и да се обичат. Те разбират, че заедно макар и различни могат да бъдат щастливи.

В знак на обич и подкрепа децата отново протягат приятелска ръка на Преси, страдаща от ДЦП и й подаряват проходилка, за да може да се движи сама, осигурена с помощта на училищното настоятелство. Предходната година на този празник нейният подарък бе инвалидна количка. Един пореден урок по милосърдие и добродетелност, който ще остави следа на доброто за Преси и всички деца от детската градина.

„Подобни празници дават възможност децата да се увличат с обич към добри дела, да проявяват чувство на обич, милосърдие, приятелство и толерантност. Чрез тях се създава позитивна и подкрепяща среда, стимулираща проявите на ценностни качества и добродетели. 

Ние възрастните – учители, родители, училище и общество сме модел на поведение за нашите деца и заедно трябва да продължаваме да формираме ценностите и добродетелите, които искаме да имат те в утрешния ден.” – сподели г-жа Гъркова - директор на ЦДГ”Мирослава”.