Нови жертви в Украйна, въпреки споразумението

По данни на украинската армия при въоръжените действия са убити осем военни, а други 34 са били ранени

През последното денонощие в Източна Украйна са загинали 11 души въпреки споразумението за прекратяване на огъня, което беше постигнато на преговорите за украинската криза в Минск и според което сраженията трябва да бъдат прекратени изцяло с настъпването на 15 февруари, съобщи агенция "Фокус".

По данни на украинската армия при въоръжените действия са убити осем военни, а други 34 са били ранени. В същото, време местните власти в самопровъзгласилата се Луганска народна република съобщиха за трима загинали и петима ранени цивилни.
Властите в Донецк съобщиха, че три деца са станали жертва на артилерийския обстрел в централния район на украинския град Горловка. "В резултат на попадане на снаряд в частно едноетажно жилище, са рухнали стените и таванът на банята в дома. Спасителите са открили телата на три деца в близост до ваната", се казва в съобщението.

През изминалата нощ вследствие на артилерийския обстрел в Луганск са загинали трима души, а други четирима са ранени. Газопроводите в кварталите Гагарин и Дзержиски са повредени.

В същото време, заместник-командирът на щаба на опълчението в Донецката област Едуард Басурин заяви, че украинските военни не показват готовност за изпълнение на споразумението за прекратяване на огъня, което беше достигнато на срещата на лидерите на страните от „нормандската“ четворка в Минск. По негови думи обстрелът в Донбас продължава и там загиват хора.