В Сливен изследват безплатно за СПИН

Животът

13-02-2015, 13:13

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Царска експозиция гостува в Сливен за 3-ти март

От здравната инспекция раздават презервативи и печатни материали на медицински специалисти в училища в областта

Анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИН ще се проведе днес от 17.30 часа във Военен клуб Сливен, информират от Регионална здравна инспекция.
След изследването ще започне театрална постановка, която доброволците на сдружение „Жажда за живот” сами съставят и ще представят пред сливенската публика на сцената на Военен клуб. Познатите шекспирови герои Ромео и Жулиета ще се представят в съвременен образ в лицето на Румен и Желязка. Входът е свободен.
Постановката „Невъзможната любов на Румен и Желязка“ представя героите в съвременни условия, при които растат младежите – дискотеки, свободен достъп до информация, комуникация и забавления във всички разновидности. След като минават през редица емоции, историята на двамата завършва трагично, заради необмислена постъпка.
Това ще бъде част от програма, в която са включени също така известни сред младежите изпълнители и танцьори. Сред тях са Елеслав и Славея, Балет „Империя“, Школа за спортни танци към Военен клуб и други. Предвидени са изненади и за гостите в залата.
От здравната инспекция ще раздават презервативи и печатни материали на медицински специалисти в училища в областта и на Превантивно информационен център в Сливен.