София развива нови туристически маршрути със Своге и Ихтиман

Пакетите обединяват тематични турове до историческите, културните, религиозните и природните забележителности

Столична община развива съвместни туристически маршрути със Своге и Ихтиман, обединяващи емблематични забележителности на територията на трите общини. Заместник-кметът по “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” Тодор Чобанов представи разработените маршрути и тематичните туристически пакети, насочени към български и чуждестранни посетители, съобщиха от Столична община.

Пакетите обединяват тематични турове до историческите, културните, религиозните и природните забележителности в София, Своге и Ихтиман. Обединени под мотото „Кръстопът на вдъхновените“, те пренасят туристите от Античността до модерния свят, като вдъхновяват от древната история на региона и предлагат забавление с богатата му културна програма днес.

Тематичните пакети са разработени в рамките на проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге”. Те целят да развият потенциална на региона и да предложат разнообразни възможности за опознаване на неговото наследство, отдих и забавление.

Проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът е на стойност 496 220 лв. и се изпълнява в периода от м. март 2013 г. до м. март 2015 г.

Повече информация, снимки и видео за туристическите пакети и забележителностите, включени в тях, ще намерите на: www.ssi.visitsofia.bg