Асоциация на треньорите по футбол ще обучава кадрите в училищата

Българският спорт има нужда хората, които са запознати с проблемите му, заяви Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със Стефан Грозданов, Велислав Вуцов, Антон Велков и Венцислав Арсов по повод учредяването на Асоциация на треньорите по футбол в България. Основна цел на новата организация е да защитава правата на специалистите и да подпомага изграждането на младите кадри.

 

„Българският спорт има нужда хората, които са запознати с проблемите му, да обединят своя опит. Вие имате моята подкрепа, но е много важно вашите знания да бъдат използвани максимално рационално. За да имаме отново успехи трябва да градим качествени кадри, които да се развиват и да мотивират подрастващите към системни занимания със спорт“, заяви министър Кралев на срещата, проведена по инициатива на треньорите.

 

Учредителите на Асоциацията поеха ангажимент пред министър Кралев да участват в обучението на специалистите, които ще провеждат третия част по физическо възпитание, след като влязат в сила промените в закона за средното образование, и дори сами да водят занимания в училищата, за да повишат интереса на децата към футболната игра.

 

За председател на учредителното събрание, което е на 23 февруари, ще бъде предложен Стефан Грозданов. Подобни асоциации вече функционират в редица Европейски държави като Италия, Португалия, Хърватия, Гърция и др. Учредителите на новата организация заявиха желание и готовност да работят в тясно сътрудничество с Министерството на младежда и спорта, Българския футболен съюз, УЕФА и ФИФА.