Моля, помогнете! Откраднаха микробуса с целия реквизит на видинския куклен театър

Крими

13-02-2015, 15:01

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Кражбата ще се отрази пагубно на артистите, обясниха колегите им от столичния театър

Зов за помощ, изпратиха до редакцията на Sofiautre.bg от Държавния куклен театър в столицата. Откраднат е микробусът на колегите им Видин, които са били на гастрол в София. Кражбата ще се отрази пагубно на театъра, както и на заплатите на артистите, които с автомобила са загубили целия реквизит за представленията си.

Ето цялото съобщение:
"На 11 февруари, сряда, около 19:30 часа бе откраднат микробусът на колегите Държавен куклен театър - Видин, докато театърът е бил на турне в София. Престъплението е извършено пред хотел "Симона" в столичния квартал "Сердика". Микробусът е бял Мерцедес Спринтер, с регистрационен номер ВН0452ВН.

Освен превозното средство, театърът губи декори, кукли, реквизит и техника за две от представленията си, които са били съхранявани в микробуса по време на кражбата. Поради липсата им, театърът няма да може да участва в предстоящия фестивал в град Измир, Турция, нито да изпълнява организираните си представления и турнета.

Тъй като театралните институции са на делегиран бюджет, заплатите на екипа се осигуряват от броя продадени билети. Това поставя Държавен куклен театър - Видин в изключително трудна ситуация!
Моля, копирайте и споделяйте това съобщение!"

Ако имате информация, можете да съобщите на тел. 112 или на най-близкото полицейско управление.

Можете да сигнализирате и във Фейсбук страницата на SofiaUtre.