Трифонки, валентинки и любовни послания с презерватив раздават за празника

Мисия Пловдив

14-02-2015, 09:34

Снимка:

snews.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Инициативата на БМЧК обхваща Пловдив, Карлово, Асеновград и други градчета в областта

По повод 14 февруари – Ден на влюбените, Български Младежки Червен кръст–Пловдив организира традиционната си кампания “Опиянени от любов ‘2015”.

“Опиянени от любов ‘2015” е част от кампаниите на БМЧК – Пловдив насочени към превенция на ХИВ/СПИН сред млади хора. Тази година кампанията преминава под мотото “Запази живота, обичай сигурно!”. Целта е да се популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

На 14 февруари от 14:00 часа в МОЛ-Галерия доброволци на БМЧК ще реализират ролевата игра „Кутия на знанието” и ще подаряват ръчно изработени „валентинки” и „трифонки”. Паралелно с това те организират акция с оформяне на пункт „Зона за споделяне” пред Централна поща – Пловдив, където ще представят още от своите интерактивни игри.

В същия ден доброволци от клубовете на БМЧК в Карлово, Куклен, Сопот, Асеновград, Първомай и Съединение ще проведат АНТИ – СПИН акции, по време на които ще раздават валентинки, листовки и презервативи на ключови места в тези градове.

По време на цялата кампания, БМЧК – Пловдив ще разпространи над 1500 безплатни презерватива, 800 валентинки, 300 трифонки, 500 любовни послания, голямо количество брошури и листовки.