Правилата на импровизацията в... любовта

Арт и Стил

14-02-2015, 09:19

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Само за дами

Флиртът е гимнастика за ума, на която всички възрасти са покорни. Дами, има някои правила, които ще ви отведат до победата и ще ви помогнат да завоювате желания мъж. Но най-успешната тактика е да импровизирате. И понеже днес е 14 февруари, ето точно толкова съвета.

1. Започнете закачливо

Ако сте набелязала някой, погледнете към него толкова пъти, колкото е необходимо, за да ви забележи. И когато го направи, отвърнете му със най-закачливата усмивка, на която сте способна. След това отместете очите си от него. Така той ще знае, че сте заинтересувана, но няма да е сигурен до каква степен. Въздържайте се от фронтална атака, колкото и да е привлекателен.

2. Флиртът е забава

След като сте си изработили момента, в който вече разговаряте с него, давайте го игриво! Флиртът трябва да бъде забава! Усмихвайте се. Но не престорено и фалшиво като някоя любезна стюардеса. Става въпрос за истинска, топла усмивка, която ви прави да изглеждате прилично достъпни. Да го дразните лекичко, малко иронично, също е добър ход и разтваря мъжките сетива за страст. Ако не си говорите за първи път, измислете му прякор. Нещо хем мъжествено, хем мило, което да си е само между вас двамата.

3. Пуснете няколко комплимента

Ласкателството наистина може да ви отведе навсякъде! Ние, дамите, обичаме да ни правят комплименти и независимо дали ни се вярва или не, на господата също име е приятно. Така че ако намирате усмивката му за сладка, кажете му. Ако ви харесва как се е облякъл, нека знае. Но не прекалявайте. Готино ще му бъде да чуе: "Харесвам тръпчинките ти" веднъж или два пъти, но не повече. А и твърде много хвалби ще направят така, че да изглеждате фалшиво.

4. Докоснете го нежно

Ясно е, че ви се ще да му скочите, но гледайте да устоите на изкушението. Първите няколко пъти, когато разговаряте с него, бъдете достатъчно близо, за да създадете усещане за интимност, но не чак толкова, че да надушва дъха ви. Щом усетите, че ви е приятно и на двамата, заложете на малко физически контакт. Нещо като "случайно" докосване по рамото или пръстите, особено когато ви разсмее. Обаче си имайте и едно наум - може да е срамежливец или все още да не си е паднал по вас, така че не прекалявайте.

5. Говорете с очи

Толкова много може да кажете с очите! Не случайно ги наричат прозорец на душата. Не е лесна работа, особено ако сте свенлива, но пък толкова си струва. Така че ако следващият път се заговорите с избраника си, гледайте го сякаш само този миг съществува и той е целият свят за вас в момента. Това не значи влюбено, а просто супер впечатлено. Идеята е да се усмихвате с очи. Така ще се чувства по-свързан с вас. Ако неговите хипнотизират, не се взирайте. Ако го зяпнете, ще се чувства неудобно. От време на време пробягайте с поглед през устните му.

6. Заложете на интересен разговор

Много е важно как разговаряте с него. Наричайте го по име. Това ще придаде личен момент и ще го отпусне. Знаете, че хората обичат да говорят за себе си, затова му задавайте интересни въпроси. Слушайте добре и отговаряте духовито. Ако например ви говори за любимата си игра, а вие не я знаете, оставате го да разкаже и после реагирайте: "Уау! Всичко това ме кара да искам да знам как се играе. Може би ще ме научиш някой път?", и го дарете с най-сполучливата си усмивка. Ако ви отвърне, значи нещата са в кърпа вързани.

7. Езикът на тялото

Хубаво е да имате представа за езика на тялото, за да не подадете грешни сигнали. Какво правиш с движенията си е толкова важно, колкото и това, което казвате. Обикновено хората се чувстват уютно, ако уж без да искате повтаряте движенията им, без, естествено, да прекалявате. Ако наклоните глава в същата посока, да речем, това ще остави усещането че имате общи неща. За начинаещи: не си слагайте ръцете една върху друга. Това ви прави непристъпни. Ако не знаете какво да правите с ръцете си, играйте си с косата си или подръпвайте кокетно бижуто си. Мъжете много харесват шията на жените и затова отмествайте коса настрана, за да я откриете. Говорете и леко приглушено.

8. Сбогувайте се в полунощ

Бъдете като Пепеляшка - тя си тръгна в полунощ и стана още по-интересна на принца. Затова напуснете сцената в най-горещата точка от вечерта. Ако усетите, че не знаете какво повече да кажете, и разговорът може да се поизчерпа, време е да кажете "чао". Вероятно това е последното, което ви се прави, но повярвайте - така той ще чака с нетърпение следващата среща. Нека "довиждане"-то ви да бъде кратко, игриво, но не прибързано. Оставете го да желае повече от вас!

9. Не бъдете натрапчива

Не изниквайте пред погледа му всеки път, когато е сам. Ще му се види досадно, а никой не харесва натрапници. Ако каже, че бърза и му се налага да тръгне, не го бавете и не се дръжте прилепчиво. Ако сте си разменили телефоните, не му пишете или обаждайте веднага щом изчезне от погледа ви. Дайте му време да му полипсвате. Ако е заинтересован, няма съмнение, че ще се обади. И ако вие направите първата крачка и той не отговаря, спрете, не настоявайте. Повече от ясно е, че няма смисъл.

10. Вие сте шефът

Мъжете си падат по мадама, която поема командването особено в зона като флирта. Така че се пробвайте щом усетите, че работата става все по-гореща. Кажете нещо от сорта: "Направо си умирам да гледам тази нова пиеса, за която всички говорят - и ти трябва да ме заведеш". Но се уверете, че не звучи като въпрос, а като заповед. Ако той забележи, че наистина го харесвате и искате това, непременно ще вземе билети.

11. Похвалете татусите му

Ако има щури и уникални татуировки, непременно го разпитайте за тях. Докоснете ръката му, погледнете го в очите, и кажете: "Това болеше ли?". И се поинтересувайте за значението й.
12. Състезавайте се

Ако флиртувате с някой във фитнеса, предизвикайте го на нещо като състезание, и го оставете да победи, без да е прекалено очевидно. Заради това той много ще си падне по вас.

13. Усетето го на дансинга

Независимо къде сте - в нощен клуб или на сватба, поканете го на танц. Дансингът е добър тест да проверите от какво тесто е замесен.

14. Разучете хобитата му

Ако се борите за сърцето на мъж, когото вече познавате, тогава разучете добре интересите му и това какво харесва. Ако се разхожда с комикси на Спайдърмен или Батман, появете се пред него с тениска с образа на Прилепа. Със сигурност ще привлечете вниманието му.
Копирано от standartnews.com