Президентът в Перущица: Не одобрявам работата на ДАНС

Животът

14-02-2015, 12:42

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Държавният глава иска Писанчев да бъде изслушан в парламента

 "Категорично не съм съгласен с мнението на премиера Бойко Борисов и не съм доволен от работата на шефа на ДАНС. Настоявам да се намеси прокуратурата и Владимир Писанчев да бъде изслушан в парламента. Това, което казвам, е в интерес на националната сигурност", обяви в Перущица президента Росен Плевнелиев, цитиран от Блиц.

По отношения на главния секретар на МВР президентът се въздържа от коментар, но каза, че е работа на правителството трябва да направи предложение до държавния глава и че ще се възползва от своите правомощия.
„Ако повече от година подслушване и ровене в чувствителни архиви, резултатът е една празна папка в ДАНС, това не е скандал, това е огромен скандал”, каза още Плевнелиев.
Преди по-малко от два дни Бойко Борисов изрази коренно противоположно мнение. "Светлозар Лазаров в момента се старае много. Ако началникът му го е карал да прави глупости, те са ги правили. Надявам се сега на прокуратурата да извади всички виновни. Ако е сгрешил, окей съм да го сменя, също и за Владимир Писанчев - стараят се, в доклада са посочени, че са се справили добре", заяви Борисов от Брюксел по повод анализа на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства и разработката "Червеи".