Гого командва Ева и от отвъдното

Животът

15-02-2015, 12:03

Снимка:

Личен архив

Автор:

burgasutre.bg

Всичко от Автора

Стефан Диомов: Подценявал съм го, не знаех, че е толкова популярен

Гого от "Тоника" продължава да "командва" съпругата си и година след смъртта си. Това каза в интервю за Нова телевизия Ева Найденова.

Брат ми направи специална азбука за общуване с Гого, това бе един картон с големи букви и съпругът ми с очи показваше как да четем. До последно той командвал как да става всичко в семейството чрез тази азбука, а сега от отвъдното пак й давал съвети. Последното, което й казал насън, е да внимава, защото нямат много парички.

„Трагедията ми продължи 4 години, особено тежки бяха три от тях”, разказа певицата. Всичко започнало на един 24 май, когато Гого се схванал целият. Решил, че е от настинка. После започнал да влачи единия си крак - точно на 60-я си рожден ден. "Бях сигурна, че ще го спася, но загубих битката", споделя Ева.

Гого се обръщал към нея с „Мамо”, защото се е грижила много за него и е много милозлива. „Преди Гого да почине, той ми се усмихна, нямаше вид на човек, който си отива”, разказа тя. Когато го намерила издъхнал, изпиюяла силно и останала без глас с часове.

„Плача почти всеки ден, но това не облекчава мъката ми”, каза още Ева.

Когато почина, разбрах, че съм го подценявал - не знаех, че е толкова популярен, че толкова хора го обичат, каза за Гого композиторът Стефан Диомов, който също беше в студиото.