Отново гледат делото за подкупите в ТЕЛК

Крими

16-02-2015, 09:36

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Пациентите плащали по 300 лева, за да се сдобият с решение за инвалидност

Пред Окръжния съд в Пловдив отново се изправят обвиняемите Милена Куцева, бившият й съпруг Димитър Ройнов и докторките от ТЕЛК Славка Петкова и Цветанка Огорялкова.

През 2010 г. Ройнов и Куцева извършвали консултации за оформяне на пенсионни документи или освидетелстване пред ТЕЛК чрез своя фирма. Пациентите плащали по 300 лева, за да се сдобият с решение за инвалидност. Милена и Димитър давали по 200 лева на пациент от сумата на д-р Славка Петкова, която поемала хората и се грижела те да получат желания процент инвалидност. Лекарката е получила общо 18 800 лева.
Ройнов умишлено улеснил извършването на престъплението чрез набиране на средства по друг начин - намиране на пациенти за освидетелстване, събиране на парични суми, водене на списък, приемане на документи.
Срещу д-р Цветанка Огорялкова е повдигнато обвинение, че през периода от 26 октомври 2009 г. до 28 февруари 2011 г. в Пловдив като лекар - ендокринолог в Многопрофилна транспортна болница и ДКЦ 1, при условията на продължавано престъпление, за медицински прегледи и издадени епикризи и амбулаторни листове, получавала между 20 и 50 лева хонорар на пациент.