Нова акция за вдигането на трошките в "Северен"

Мисия Пловдив

16-02-2015, 15:27

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вдигат трошките в "Северен" (снимки)

От кметството призовават гражданите да подават сигнали в администрацията

Нова акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та стартира в „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив през изминалата седмица се извърши обход за установяване на излезли от употреба МПС-та, които се намират на терени общинска собственост.

За целта се сформира комисия с участието на представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, ОП „Организация и контрол на транспорта” и на фирмата, която има сключен договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги вдигнат и преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

В резултат са съставени 7 бр. предписания към собствениците за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани на терени общинска собственост.

Съставени предписания за преместване на излезли от употреба МПС и констатирани такива са на:

– Ул.”Тича” №7
– Ул.”Полковник Бонев” №31
– Бул.”България”, пред очна клиника „Луксор”
– Ул.”Полковник Бонев” №18
– Ул.”Победа” №47/51
– Ул.”Белград” №20
– Бул.”България” №64

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е – отдел „Екология”.