България чака своя жребий за Евро 2015

Спорт

16-02-2015, 13:12

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Тегленето ще се състои днес в Народния театър от 17 часа

Народния театър „Иван Вазов“ ще приеме днес жребия за Европейското първенство по волейбол. Турнирът ще се проведе у нас, а страната ни е домакин съвместно с Италия. За пръв път от 34 години България отново ще приеме финали за мъжко Европейско първенство.

Церемонията по теглене на жребия ще започне от 17 часа, а нейни водещи ще бъдат Сашо Йовков и актрисата Благовеста Кабакова. Събитието ще бъде в стил „спектакъл“ и ще включва изпълнения на оркестъра на Националното музикално училище „Любомир Пипков“, ансамбъла на Нешка Робева и представяне на официалната песен на Евроволей 2015 HEROES.

 

Мачовете от шампионата на Стария континент ще се играят в София, Варна, Милано и Торино. Срещите от финалната фаза на турнира ще се състоят в „Арена Армеец“ в София.

Жребият ще разпредели 16-те участници в четири групи по четири.

След церемонията ще се проведе и официална пресконференция с участието на президента на европейската волейболна централа Андре Майер.

В същото време от центъра за градска мобилност предупредиха, че - От 10.00 до 19.00 часа на 16.02.2015 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи мероприятието на ул. „Иван Вазов” между ул. „Кузман Шапкарев” и ул. „Георги Бенковски” – 5 /пет/ паркоместа.