Никодимов: Буш не е Меси, няма да липсва на ЦСКА

Спорт

16-02-2015, 15:31

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Ако ЦСКА победи Лудогорец веднъж, е почти сигурен шампион

Легендарният треньор и бивш играч на „червените“ Аспарух Никодимов коментира пред Sportonline.bg какви са шансовете на ЦСКА за титлата и доколко ще се отрази липсата на Сержиу Буш.

„Буш не е Меси, няма да липсва на ЦСКА“, категоричен е Аспарух Никодимов.

„Да, действително по-повратлив и по-бърз е от Жоаким. Но Орелиен доказа, че и той може да бележи голове. Жоаким  показа, че има много добър усет за пласиране и избира подходящи голови ситуации, които реализира. Малко по-тромав е, но няма значение. Преди време Жеков също бе по-тежък, но това не му попречи да спечели „Златната обувка“ като наниза 36 гола“, припомня Паро Никодимов.

 

„Що се отнася до Стефан Николич е рано да се изисква от него още в контролите, след като не е играл дълго време. А и аклиматизирането в един отбор през зимната подготовка винаги е било по-трудно от адаптирането през лятната заради климатичните условия. Смятам, че подобно на Жоаким, който в началото на шампионата влезе трудно, но после се отпуши, ще стане същото и с Николич“, смята Паро Никодимов.

 

„Наистина Вальо Илиев и Сашо Тунчев са основна двойка в центъра на защитата. Но дори и да не могат да играят поради контузии, Причиненко и Оршулич също са в добра форма. Да не забравяме, че Венци Василев, който играе на десния бек, всъщност е централен защитник. Така че и той може да играе в тази зона. Какво трябва на един защитник? Да бъде научен да застава правилно и да пази добре своя човек. При нападателите е по-трудно, защото ако нямат головия усет, който е вроден, няма как да се получи и с повече тренировки“, обяснява Паро Никодимов.

 

„Лудогорец наистина започна неубедително сезона в мача за Купата в Стара Загора. Но истинското им лице ще се види след около петнайсетина дни, когато един отбор е направил силна предсезонна подготовка в първите мачове винаги играе по-слабо“, казва Никодимов.

“ Сега наистина е настъпил моментът ЦСКА да стане шампион. За тази цел трябва ЦСКА да спечели поне мачът срещу Лудогорец в София. И тогава почти сигурно ще е първи. Битката за задържане на преднината ще е голяма, но това е част от футбола. ЦСКА има сили този път да стане шампион“, убеден е Паро Никодимов.