Един тон експлозиви ще изсипят утре на пътя Кричим-Девин

Животът

16-02-2015, 17:00

Снимка:

АПИ

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премиерът лично инспектира свлачището по пътя Кричим - Девин (СНИМКИ)

Започва взривяването на опасните скали

Утре с контролирани взривове ще бъдат премахнати опасните скални късове при 102-ри км на път III-866 Девин – Кричим. От петък движението по третокласния път е блокирано поради опасността от ново свличане на скална маса, застрашаваща живота на аварийните екипи, разчистващи срутището. При обрушването на скалите от алпинисти бе установено, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания.

При взривовете утре ще бъдат използвани около 1 тон взривни вещества. Оценката на експертите е, че с взрива ще бъдат премахнати около 4-5 хил. куб. м или 10 000 тона скална маса. Очаква се движението по път III-866 Девин – Кричим да бъде възставено към края на работната седмица. До пускането му трафикът се насочва по път II-86 Пловдив - Асеновград - Чепеларе - Смолян.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен