Строят две нови футболни игрища на СК "Пионер"

Мисия Добрич

16-02-2015, 17:05

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Проектът е на стойност от 710 000 лева

На днешното си заседание общинския съвет на Добрич одобри проект „Подобряване на възможностите за спорт и отдих чрез изграждане на Спортно-тренировъчен комплекс, включващ две игрища и съблекални“ по Наредба № 2 за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения, издадена от Министерството на младежта и спорта. Дадено бе съгласие Община град Добрич да кандидатства за финансиране по горепосочената наредба с проекта

на стойност от 710 000 лева.

 

Общинският имот в рамките на който ще се осъществи проекта е с площ 18 962 кв.м. Имотът е отреден за стадион - футболно игрище, актуван като публична общинска собственост. Към настоящият момент футболно игрище „Пионер” не се използва по предназначение. През изминалите години общината не е разполагала с финансов ресурс за изграждане на спортно съоръжение от този вид.

Проектът предвижда изграждането две футболни игрища - едното с естествена, а другото с изкуствена настилка и съблекални, с цел обособяването на Спортно-тренировъчен комплекс. Сумата за ремонтните работи ще бъде 700 000 лв.  Той ще бъде пригоден за провеждането на: тренировъчните дейности на Детско-юношеската школа Добруджа, практикуване на масов любителски спорт и общоградски спортни и културни мероприятия. Игрищата ще бъдат реконструирани, модернизирани и приведени в съответствие с нормативните изисквания. Предвиждат се подготвителни дейности по терена, полагане на настилките, съблекалня и обслужващи помещения за спортисти, поливна система, дренаж, осветление на игрищата и необходимите огради. Модернизирането на терена естествено ще продължи реконструирания вече парк „Св. Георги”.