Кредитори карат длъжница да проституира

Младата жена, останала рано сирак, трябва да връща 10 хиляди лева

Младо момиче потърси помощ от репортери в Благоевград, за да се спаси от трудната ситуация, в която е попаднало. То е прекъснало училище в седми клас. Липсата на основно образование е пречка да успее да си намери стабилна и добре платена работа.

Била е в домове за сираци и кризисни центрове. Била е лъгана и бита от мъжете с които е живяла, както и отвличана и държана в плен. Крали са от парите й и са се възползвали от нея заради това, че няма семейство и строг баща, който да я защити, пише "Всеки ден". Сега девойката, която не иска да се споменава името й, се страхува за живота си, защото се е забъркала в голяма неприятност.

Бившето й гадже я е накарало да подпише документи, с които тя взима 10 хиляди лева от съседка, като капаро за продажбата на нейната къща, единствено наследство от родителите й. Къщата била спазарена за 30 хиляди лева, но до продажбата така и не си стигнало.От взетите 10 хиляди младата жена си е купила само един молив за очи.

Пила няколко кафета и ползвала няколко таксита от селото до Благоевград. Останалата сума била изхарчена от приятелят й Тони. Наскоро излезлият от затвора син на съседката и обаче си поискал десетте хиляди.

Отправени са й заплахи, че ако не започне да връща парите, ще я принудят да проституира. Момичето вече си е намерило работа със съдействието на журналисти и се надява кошмарът й най-после да свърши.