Децата борци от Стара Загора донесоха шест медала от Държавното

В края на седмицата в столицата са първенствата за мъже и жени

С по три медала се завърнаха представителите на старозагорския клуб „Берое“ в свободния и класическия стил, които участваха в проведеното в Сливен Държавно първенство по борба за деца.

В свободния стил Делян Канев до 38 кг. стана първи, той е възпитаник на „Берое“, който учи в Спортното училище „Т. Каблешков“ и участва в това състезание от името на отбора от Гълъбово. Иван Стоянов също стана шампион, но в категория до 35 кг.

Радомир Стоянов се окичи със среброто за второто си място в категория до 38 кг. „Тази възраст е непредвидима, деца са и нямат опит, нещата при тях са хазартни“, коментира Диян Динчев, треньор в свободния стил.

При малките класици Красимир Златев спечели златото до 59 кг., Димитър Семизов стана втори до 35, а Антон Семизов трети до 42 кг. „Добри резултати, участвахме с четирима състезатели, спечелихме три медала, като и трите са спечелени от ученици в Спортното училище“, обобщи Петър Манев, треньор в класическия стил.

В края на седмицата в столицата са първенствата за мъже и жени. Съставът на старозагорските отбори ще бъде определен непосредствено преди състезанията.