Евродепутат и заместник-министър борят младежката безработица в Стара Загора

Ева Паунова и Калин Каменов ще представят европейски проекти на кръгла маса

Eвродепутатът Ева Паунова ще представи реалните възможности, които предоставят европейските програми на младите хора в България, както и мерките за намаляване на младежката безработица предприети от ЕС.

Заедно със зам.-министър на младежта и спорта Калин Каменов тя ще бъде лектор на кръгла маса на тема „Младежката безработица и начините за справяне с нея“. Организира я МГЕРБ – Стара Загора. Форумът ще се състои на 18 февруари, от 14.00 ч., в Зала 1 на хотел „Верея“ и ще бъде открит от кмета Живко Тодоров.

Калин Каменов ще обяви данните от последното национално изследване сред младите хора у нас.

Народният представител и председател на МГЕРБ Георг Георгиев ще акцетира върху „Активните и можещи млади хора – основата за една силна и стабилна държава“. Студенти от Тракийския университет ще дискутират върху трудностите при намирането на работа, по време и след завършване на висше образование.

Доцент Таня Танева от ТрУ ще представи визията за „Подобряване качеството на обучение и доближаване до изискванията на бизнеса“.
В кръглата маса участие ще вземат и експерти от Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“ към Министерство на труда и социалната политика, представители на бизнеса, Кариерния център за развитие към ТрУ, Бюро по труда, младежки неправителствени организации от региона и др.