Малки скиори от Разлог с нова екипировка по проект

Освен ново самочувствие, състезателите получиха и възможността да се изявят на състезания

През настоящият зимен сезон децата от Ски клуб „Разлог“ тренират и се състезават с нова ски екипировка и ски оборудване, които отговарят на най-високите стандарти за качество и безопасност за практикуване и усъвършенстване на ски спорта сред децата от община Разлог. Закупуването на необходимата екипировка и оборудване се случи по проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и СНЦ „Местна инициативна група – Разлог“.  

„Нашата основна цел е да популяризираме и развием алпийските ски като масов спорт в Община Разлог. Всички наши усилия са насочени към това да осигурим достъпни условия за децата – както от град Разлог, така и от селата, да се докоснат до магията на белите спортове, да се погрижим за тяхното здраве и спортна дисциплина. Град Разлог се намира само на един поглед разстояние от белите писти на величествения Пирин. Вярвам, че ски спортът ще се превърне в традиционен и приоритетен за Община Разлог, предвид перспективите за развитие на ски зона „Кулиното“, огромния интерес и желанието от страна на децата да го практикуват. За да постигнем нашите цели, разчитаме на подкрепата на Община Разлог, на местни фирми и на всички граждани, които имат отношение към ски спорта.“, коментира Нели Стойчева председател на ски клуба в Разлог, информират от пресцентъра на общината.

Освен ново самочувствие сред останалите отбори от страната, състезателите на Ски клуб „Разлог“ получиха и възможността да се изявят на състезанията, в които участваха до момента: купа „Капи“ и купа „Боби Мавриков 1“ в Банско, купа „Пампорово“ и купа „Бороспорт“. Най-добро представяне направи Иван Малехунов от гр.Разлог, който отвоюва 39-то място сред общо сто състезатели в международното FIS състезание за мъже за купа „Пампорово“, в условията на изключително голяма конкуренция и предвид все още ограничените възможности за провеждане на усилени тренировки. До края на сезона децата от Ски клуб „Разлог“ ще вземат участие и в предстоящите състезания в Банско, Боровец и Картала (Благоевград). При наличието на достатъчно сняг, в средата на март ски клубът предвижда провеждането на Първия регионален шампионат за купа „Разлог“ в ски зона „Кулиното“, с подкрепата на Българска Федерация по Ски и Община Разлог. Това ще бъде един прекрасен повод за всички жители и гости на община Разлог да посетят ски писта Кулиното и да споделят невероятните емоции на малките скиори.