Махат грозните сергии около Форум "Тракия"

Мисия Пловдив

17-02-2015, 10:45

Снимка:

район „Тракия“

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Община и частници облагородяват заедно терена

Районът до търговски център „Форум“ в „Тракия“ ще придобие съвременен вид, след като частните собственици и районният кмет Костадин Димитров се споразумяха за предприемане на съвместни действия за облагородяването на терена.

„До скоро търговските обекти на мястото бяха различни по вид и размери. Някои от тях бяха с неприятен вид. За това предприехме стъпки за осъвременяване на терена с цел подобряване на визията“, сподели кметът Костадин Димитров. Той подчерта, че е невъзможно в центъра на  „Тракия“ да има грозни сергии и поради тази причина е инициирал поредица от срещи със собствениците. Те от своя страна са поели ангажимент да изградят уеднаквени търговски обекти и да направят нов бетонов тротоар.

„Радвам се, че след три години преговори сме към края на сагата и новата визия на това предпочитано от гражданите място ще бъде факт съвсем скоро“, заяви кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Той допълни, че тази година предстои облагородяване на микрорайон А-5, което ще предаде завършен вид на едно от централните места в „Тракия“.